Facebook

+36 30 911-87-20

1161 Budapest,
Baross u. 42.

raczattila3@gmail.com

Szolgáltatások:


Munkáink nem kizárólag a bádogos szerkezetek építésére, javítására korlátozódik. Tekintettel arra, hogy a tető egy összetett szerkezet. Gondolunk itt elsősorban az ács- és tetőfedő munkákra, sőt a belső szigetelésekre és tetőtér beépítésekre is.
Az elmúlt évek alatt kiváló csapatot sikerült összekovácsolni, akik szintén magas színvonalon képviselik szakmájukat és szeretik a kihívásokat.
Szolgáltatásainkat társasházaknak, ipari ingatlanoknak, raktárak tulajdonosainak, közintézmények vezetőinek és nem utolsósorban Budapest és környékén, családi házakban élőknek ajánlom.

Bádogos munkák

Lemezfedések készítése, ablakpárkányok, kémény és falszegélyek, függő és fekvőeresz csatornák, lefolyók, vízgyűjtők, vápák, hattyúnyak, kiköpők, oromszegélyek, ereszszegélyek, hajlatbádogok, véglemezek, szegletdíszek, tetőkibúvók, világító ablakok és egyéb bádogos szerkezetek javítása, vagy új szerkezetek kialakítása, gyártása és beépítése.

Beázik a tető?
Sürgőssen bádogosra van szüksége?
Telefonáljon most!
+36 30 911-87-20

Tetőfedő munkák

Beázott a tetőtér? Megsérült a palatető?

Hívjon minket és megoldjuk a tetőjavítást!

Azzal mindenki tisztában van, hogy a nem megfelelő szigeteléssel sok többletköltséget generálhat magának. Azonban ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha a tető rossz állapotban van, megsérült és javításra szorul.

Ha a tetőcserepek megsérülnek, az a víz beszivárgását okozhatja, ami károsíthatja a födémet is. Ez pedig még több anyagi kárhoz vezethet, ráadásul balesetveszélyes is meggyengült tartógerendák alatt élni. Főleg a téli havazások előtt érdemes megnézetni a tetőt, hiszen a súlyos hótömegek még nagyobb problémát okozhatnak a tetőszerkezetben.


A tetőn való munka szakértelmet, odafigyelést és biztonságos rögzítést kíván, ezért célszerű szakembert hívni. Mi kedvező árakkal és nagy tapasztalattal állunk megrendelőink szolgálatára, legyen szó bárminemű tetőjavításról. Gyorsan és precízen oldjuk meg a problémákat, hogy az Ön otthona újra száraz és biztonságos legyen.

Ne késlekedjen, keressen fel minket és egyeztessünk időpontot!

Palafedések javítása, mindenféle cserép és zsindelyfedés készítése, javítása, tetősík ablakok beépítése.

Tetőszigetelés

Lapos tetők szigetelésének javítása, új szigetelés készítése a legújabb technológiával.

A lapostető szigetelése igen fontos, bármilyen jellegű épületről legyen szó. Az építmény hőjének körülbelül 30%-a a tetőn keresztül távozik, ezért nagy jelentőséggel bír energiatakarékosság szempontjából. A lapostető szigetelése által egy hosszútávon költséghatékony megoldáshoz juthat.

A hagyományos tetővel ellentétben erről nem folyik le az esővíz olyan könnyedén, így a tetőszigetelésnél törekedni kell a minél biztonságosabb vízszigetelésre is. Az általunk kínált tetőszigetelési szolgáltatással megóvhatja lakásbelsőjét, értékeit, termékeit a beázás okozta károktól.

Ha a lapostető közlekedésre is szolgál, akkor a lépésálló szigetelés a javasolt megoldás. Profi szakembereink korszerű eszközökkel, alapanyagokkal és nagy tapasztalattal végzik a tetőszigetelési munkákat. Nem számít, hogy lakóépületről, raktárról, irodaházról vagy gyárépületről van szó, mi megoldjuk a szigetelést.

Ha minket választ, nem lesz többé gondja a lapostető szigetelésével!

Keressen minket telefonon vagy e-mailen és egyeztessünk időpontot!

Ácsmunkák

Meglévő tetők javítása, cseréje, új tetőszerkezetek építése, fafödém készítés, garázsok, kerti tárolók, kerti pavilonok, előtetők, teraszok, árnyékolók építése.

Ácsmunkákban is profik vagyunk!

ácsmunkák" Egy családi ház összképéhez nem csupán maga a lakóépület tartozik, az ideális látvány és hangulat megteremtéséhez jelentősen hozzájárul például a házhoz tartozó garázs, tároló, terasz és egyéb kerti berendezés is.

Fontos, hogy ezek a bővítmények is ugyanolyan igényesen legyenek kialakítva, mint a ház, hiszen hiába nyújt szép látványt a lakóépület, ha a körülötte levő építmények rontják a képet, akkor a házon végzett munkálatokra fordított idő, energia és pénz is felesleges.

Mi vállaljuk a ház körül felmerülő különféle ácsmunkák elvégzését is, mely az ilyen és ehhez hasonló kisebb kerti építményekre és bővítményekre terjed ki.

Ha minket választ, nem csak háza, hanem az épület környékén, kertben található kiegészítő építmények is igényesen kivitelezettek és esztétikusak lesznek annak érdekében, hogy Ön otthona minden szegletében jól érezze magát!

Amennyiben otthonában vagy környékén szükség van valamilyen ácsmunka elvégzésére, garázzsal, kerti pavilonnal, tárolóval, vagy egyéb létesítménnyel szeretné bővíteni a házat, és megbízható szakembereket keres, bátran forduljon hozzánk!

Tetőtér beépítések

Szigeteléstől a gipszkartonozásig. Ami fontos, hogy egy épület tetőszerkezetét és a kapcsolódó bádogos szerkezeteket a komolyabb hibák elkerülése érdekében célszerű legalább évente egyszer karbantartani. Például a tető átvizsgálása, a törött fagyott cserepek lecserélése, a csatornák, lefolyók kitisztítása, a lefolyók forrasztásainak átvizsgálása, javítása.
Ha ezekre az apróbb munkákra nem sajnál költeni, hosszú távon komoly pénzeket spórolhat meg.

Tetőtér beépítésén gondolkodik?

Szeretné bővíteni otthonát, azonban ez csak felfelé lehetséges?

Akkor jó helyen jár, hiszen a RÁ+RÁ Bádogos Bt. tetőfedéssel, szigeteléssel, ács munkálatokkal és tetőtér beépítésével is foglalkozik!

Vállalkozásunk összegyűjtött Önnek néhány tetőtér beépítésével kapcsolatos praktikát!

A tetőtér roppant előnyös lehet anyagi szempontból, hiszen jóval egyszerűbb a felfűtése, mint egy nagy belmagasságú helyiségnek. Ezen felül esztétikailag is nagyon mutatós, a ferde fa például egészen feldobhat egy hálószobát vagy nappalit.

Alapjában véve a tetőtér beépítésénél egy fő kérdést kell megválaszolni, mégpedig, hogy a ház tervezése során számoltak-e a tetőtérrel vagy sem. Amennyiben előbbi szituáció érvényes, jóval könnyebb a helyzet. Utóbbi esetén előzetes vizsgálatok szükségesek, azzal kapcsolatban, hogy az alap elbírja-e a plusz súlyt, illetve, hogy elég-e a belmagasság a kialakításhoz.

Felkeltettük érdeklődését? Tetőtér beépítést szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Profi bádogost keres, kedvező árakkal?


Megtalálta!

A bádogos munka hazánkban elég későn, csak a 15. század körül terjedt el. Azonban az 1900-as évek végére ez a mesterség javarészt eltűnt. Manapság is csak épület bádogossal lehet találkozni. Az épület bádogos biztosítja a szóban forgó létesítmény vízmentességét a csatlakozásoknál, mint például az eresz vagy a tetőkibúvó. Ebből kifolyólag elvégzi a csapadékelvezetésre vonatkozó munkálatokat is. A tető dekorációi, mint a szélkakas is az bádogos kezét dicsérik.

A bádogos munka mellett, szolgáltatásaink körébe tartozik még:

• Tetőfedés
• Tetőszigetelés
• Ácsmunkák
• Tetőtér beépítések

Ehhez a manapság ritka szakmához valóban kevesen értenek igazán, de a mi csapatunk csak profikból áll. Szaktudásunk és ügyfélorientált hozzáállásunk az elégedettség és a siker kulcsa. Munkánkra igényes kisvállalkozás vagyunk és a minőség terén kompromisszumot nem kötünk.

Ha bármi kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi elvégezzük a munka nehezét Önnek!

Lemezburkolatok egyéni igények szerint


lemezburkolatok Családi házak esetében igen népszerű és dekoratív megoldás a fa, mint alapanyag használata a szerkezeti elemeknél. Azonban ez nem csupán a kivitelezés során jelent megterhelő kiadásokat, hanem időről időre gondot okoz a karbantartás és a felújítás.

Annak ellenére, hogy a megfelelő kezelés mellett és a minőségi és tartós festékek használatával dekoratív felületeket hozhatunk létre, az időjárási viszonyok nem kedveznek ennek az anyagnak. A környezeti hatások, úgy mint csapadék, pára, UV sugárzás, vagy hőingadozás és a kártevők is előidézhetnek folyamatos minőségromlást. Ezzel szemben az igényesen és kellő szakértelemmel kivitelezett lemezburkolatok időtálló, tartós védelmet nyújtanak, amelyeket nem kell időről időre kezelni és karbantartani. Napjainkban széles színválasztékban elérhetőek a lemezburkolatok, maximálisan igazodva az esztétikai elvárásokhoz.

Ha Ön is a tartós megoldás mellett döntene, válasszon lemezburkolatokat és maximális hozzáértéssel megvalósítjuk elképzeléseit! További információkért keressen fel elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

Válassza a legmegbízhatóbb ereszcsatornákat!


ereszcsatorna Az ereszcsatorna a ház szerkezetének igen fontos része, hiszen ez vezeti el a vizet a tetőről. Amennyiben nem jó minőségű, túl régi, esetleg lyukas az ereszcsatorna, úgy olyan irányba terelődhet a víz, mely akár beázást is eredményezhet.

Természetesen elsősorban a házépítésnél merül fel a kérdés, hogy milyen ereszcsatornát érdemes választani. A RÁ+RÁ Bádogos Bt. összegyűjtött Önnek néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni vásárláskor.

Az ereszcsatorna alapjában véve műanyagból és fémből készülhet. Előbbi sokkal ritkább, családi házakhoz nem is nagyon javasolják őket. A fém változat további két csoportra bontható, a felületi védelem nélkülire és a felületi védelemmel ellátottra. Ezek a tényezők leginkább a csatorna tartósságára vannak hatással. Hasonlóan fontos az esztétikai szempont, hiszen házunk külső részén, feltűnő helyen fog majd elhelyezkedni. Végül érdemes említést tenni az árról, ez természetes igen széles skálán mozog.

Javíttatná ereszcsatornáját? Elnyertük bizalmát? Akkor ne késlekedjen, telefonáljon még ma!

Milyen a jó tető?


tetőfedő munka Napjainkban az időjárás rendkívül szélsőséges, egyik pillanatról a másikra jön egy nagyobb vihar, széllökések és ezek a tetőnk szerkezetét erőteljesen rombolhatják. A jó tető azonban bírja az időjárás kiszámíthatatlanságait, a viharokat, a vizet.

A tetőszerkezet építése előtt végig kell gondolnunk, hogy milyen körülményeknek kell megfelelnie a későbbiekben. Ha az időjárás indokolja, akkor meg kell erősíteni a szerkezeti elemeket, ha tetőtérrel számolunk, akkor is masszívabb konstrukciót kell kialakítanunk és számolnunk kell a szigetelés okozta súlytöbblettel is. A cserép típusának kiválasztásakor mérlegelnünk kell, hogy a ház szerkezete mekkora súlyú tetőt bír el, ettől függően lehet cserép- vagy palatető.

Néhány havonta érdemes szakemberrel megvizsgáltatni a tető állapotát. Szükség van a rendszeres karbantartásra, hogy lássuk, egy-egy vihar milyen súlyos károkat okozott, megrongálódott-e a szerkezet.

Ha szeretné Ön is megvizsgáltatni háza tetőjének állapotát, keressen minket bizalommal! Forduljon hozzánk tetőfedő munkáival!Kémények kialakítása családi házán


kémény kialakítása A kémény alapvető elem egy családi ház építése során, melyet fontos megtervezni, hogy minden szempontnak megfeleljen. Az energia termeléséhez szükséges tüzelőanyag elégetése és az ebből származó felesleges anyagok a kéményen keresztül távoznak, így a bent élők számára nem károsak.

Házunk kéménye egy olyan csatorna, melynek kivezetése a tetőn végződik, és ezen keresztül távoznak a fűtés során létrejött égéstermékek. A kémény tervezéséhez fontos figyelembe vennünk, hogy milyenek otthonunk adottságai, milyen fűtőberendezést használunk és ehhez hogy tudjuk biztonságosan kapcsolni az elvezető kéményünket. Érdemes ehhez szakember segítségét kérni, hiszen egészségünkről és biztonságunkról van szó, amikor a kémény működéséről beszélünk.

Ha Ön is szeretné, hogy a fűtés során felhalmozódott felesleges, egészségre ártalmas égéstermékek biztonságban a szabadba kerüljenek, terveztesse szakemberrel kéményét! Mi vállaljuk kémények beépítését, karbantartását, vizsgálatát! Forduljon hozzánk, ha profikat keres kéménye kialakításához!

Tetőtér beépítés Önnek is!


tetőtér beépítés Építkezik, vagy családi háza bővítésén töri a fejét? Szeretné háza alapterületét megnövelni, de még nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Van az Ön számára egy praktikus ajánlatunk: építessen tetőteret és toldja meg házát egy emelettel!

Milyen előnyökkel jár a tetőtér? Először is a tetőtéri helyiségek elhelyezkedésükből adódóan sokkal napfényesebb, világosabb terek kialakítását teszik lehetővé. Ebből következik, hogy a tetőtér használatával Ön sokkal kevesebb áramot és fűtést is használ, hiszen később kell felkapcsolni a lámpát és a fűtést sem kell maximumra venni egy olyan helyiségben ahova a legtovább süt be a nap. A tetőtér további előnyei közé tartozik, hogy ide érnek el legkésőbb az utcáról beszűrődő zajok, így csendes és nyugodt megoldás új élettér kialakítására.

Mi mindezt képesek vagyunk megadni Önnek! Csapatunk gyorsan, megbízhatóan és kedvező árakkal dolgozik. Építesse be tetőterét hozzáértő, szakavatott csapattal és hívjon minket most! Bővítse házát Ön is egy igazán praktikus megoldással, legyen tetőtere!

Tegye egyedibbé házát!


szegletdísz Az ember rengeteg pénzt, energiát és időt fektet bele abba, hogy házát minél otthonosabban, biztonságosabban és az igényeinek legmegfelelőbb szempontok szerint alakítsa ki. Noha nincs két egyforma ház, sokszor úgy tűnik, hogy mind egyfajta séma szerint készül, és nincsen rajta semmi egyedi: ha Ön szeretné, hogy otthona egyedibb formát öltsön, érdemes elgondolkoznia a szegletdíszek alkalmazásán.

Mi is az a zegletdísz? A szegletdísz házunk tetőjére erősített egyedi tervezésű, és kidolgozású dísz, mely lemezekből készül, formája és kivitelezése csak az Ön igényeitől és megrendelésétől függ. Ha zavarja a galambok sokasága háza tetején, még az is megoldható szegletdísszel.

Amennyiben szeretné különlegessé tenni otthona külsejét valamilyen egyedi, személyre szabott bádogos remekművel, én állok rendelkezésére! Ossza meg velem elképzeléseit, és elkészítem Önnek az igényeinek megfelelő szegletdíszt, amivel egyedivé varázsolhatja otthonát.

Forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeim bármelyikén!

Ékesítse otthonát egyedi megoldásokkal!


ereszcsatorna Ha kimondjuk azt a szót, hogy ereszcsatorna, először mindenkinek egy egyszerű szürke, vagy rézszínű cső jut eszébe, ami elvezeti a vizet és szennyeződéseket a tetőről.

Egy ereszcsatorna építése azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Szakértő keze munkáját, pontos tervezést és tökéletes kivitelezést igényel. Erre specializálódott a mi csapatunk! Van azonban valami, amiben mi különbözünk másoktól: a szakmánk iránti odaadás és szeretet. Ezért tudjuk a professzionális munka mellett igazán egyedivé varázsolni otthonát.

A bádogosmesterség a lakatos és kovácsmesterségből alakult ki, átörökölve és továbbfejlesztve, finomítva a használt szerszákokat, ezáltal képessé váltak nagyon finom, egyedülálló és díszes munkák kivitelezésére.

Legyen az Budapesten vagy környékén, emeletes vagy családi kertes ház, minden típusú ingatlannak szüksége van a tökéletes vízelvezetésre. Adjon otthonának új külsőt különleges ereszcsatorna és párkányzat kiépítésével! Egyedi tervezésű, díszes vízgyűjtők kivitelezését is vállaljuk!

Válasszon minket, hogy egyedivé varázsoljuk otthonát és biztosítsuk a tökéletes vízelvezetést!

A tető belső szigetelése


tető belső szigetelése Napjainkban a folyamatosan növekvő kiadások következtében egyre többen fordulnak a gazdaságosabb, korszerűbb és minőségi megoldásokhoz otthonteremtés, felújítás, valamint korszerűsítés alkalmával. A tető szigetelése kiemelten fontos, hiszen fűtési kiadásaink csökkenthetőek, valamint otthonunk állapota hosszútávon is megőrizhető, mivel az elsődleges cél a tetőszigetelések és épületszigetelések során a megbízható fagyhatár és hőtartó képesség kialakítása.

A tető belső hőszigetelése során számos probléma megoldható hosszútávon egyszeri befektetéssel, mivel a ház legnagyobb hő vesztesége gyakran a rosszul szigetelt tetőnek köszönhető, valamint a párásodás is igen komoly problémákat okozhat. A tető belső oldalának szigetelése gazdaságosabb megoldást kínál a tulajdonosok számára, ugyanakkor minőségileg maximális eredmény érhető el.

Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött vállalja tetők belső oldali szigetelését, melynek köszönhetően gazdaságosan működtethető, komfortos otthont teremthet! Tekintse meg weboldalunk információit, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

A tetők változatos világa: magas tető


tető felújítás A házak az esetek túlnyomó többségében falakból, aljzatból és tetőből épülnek fel. Amennyire magától értetődik ez a kijelentés, annyira meglepő lehet sokak számára, hogy mennyi minden múlik a megfelelő tetőtípus kiválasztásán. Lássuk, milyen fajták léteznek!

A tetőket alakjuk és alapanyaguk szerint különböztetjük meg. Előbbinél a lejtés és a hajlásszög a meghatározó ismérv, ebből fakadóan az alábbi típusokról beszélhetünk: lapos, kishajlású, közepes hajlású és meredek hajlású, a magas tető.

A magas tető igen elterjedt forma, mely tájegységenként valamelyest eltérő képet mutat. A szerkezet a következőkből épül fel: fedélszék, héjazattartó és maga a héjazat. Utóbbi, vagyis a héjazat több technikával és több anyagból készülhet, így lehet pikkelyes (pl.: cserép), táblás (pl.: bordás lemeztábla), kemény és lágy összefüggő fedés, és kévefedés, mely leginkább a különféle szálas anyagokkal történő tetőfedést jelenti.

Válassza a profikat, keressen fel minket tető felújítással kapcsolatos elképzeléseivel!

Az ereszcsatornák formája


ereszcsatorna Az ereszcsatorna rendkívül fontos eleme családi házunknak, hiszen a csapadékot ezen keresztül vezethetjük el a ház falának sérülése, beázása nélkül. Az ereszcsatorna alakjának eldöntése így fontos eleme lehet az előzetes tervek elkészítésének. Egy jól elkészített ereszcsatorna nem kidobott pénz, tökéletesen betölti funkcióját és óvja házunk falát is.

A függő ereszcsatorna a leginkább ismert és elterjedt típus, amely jól látható a ház oldalán, így érdemes odafigyelnünk a színére, hogy ne üssön el a homlokzat színétől és házunk egységes képet mutasson. Ezt az ereszcsatornát kampóval szerelhetjük fel a ház homlokzatára. A fekvő ereszcsatorna, vagy más néven rejtett csatorna a tető szegélyére fekszik fel, ennek tisztítása körülményesebb, ám érdemes megfontolnia annak, aki nem szeretné, hogy ereszcsatornája nagyon látványos legyen.

Ha Ön is szeretne egy minőségi és jól funkcionáló ereszcsatornát a csapadék elvezetésére, keressen fel bádogos munkák elvégzéséért! Kérdéseivel és ötleteivel forduljon hozzám bizalommal!

Vízgyűjtő a háztartásban


ereszcsatorna Ön is gyakran találkozik a csapadékos hónapokban a tetőről lefolyó víz bosszantó jelenségével? Szeretné hasznosítani az esővizet? A vízgyűjtő a megoldás!

A vízgyűjtőnek köszönhetően a tetőről lefolyó és az ereszbe összegyűjtött víz nem a ház környékét áztatja el, nem teszi sarassá az udvart, emellett az összegyűjtött esővíz számos tevékenységre használható a házkörüli munkák során, ezáltal spórolhatunk a vízszámlán és kevésbé terheljük környezetünket.

Az összegyűjtött víz legideálisabb felhasználási módja a növények öntözése, de természetesen sokféle felhasználási módjai lehet az összegyűjtött víznek, például autómosás, vagy takarítási tevékenységek során is hasznosíthatjuk. A vízgyűjtő télen is a megfelelő célt szolgálja, mert a hó elolvad az ereszben, ami víz formájában folyik bele a víztározóba. Az ereszcsatornát érdemes behálózni, így a vízzel nem folyik le a lehullott falevél sem.

Ha Önnek is szüksége van vízgyűjtőre otthonában, keressen fel minket bizalommal és bízza ránk a bádogos munkát!

Még több tudnivaló a vízgyűjtőkről


vízgyűjtő Kétségtelen, hogy a vízgyűjtő rendkívül hasznos funkciót lát el. Ha már eldöntöttük, hogy szükségünk van egy ilyen berendezésre, érdemes körültekintőnek lenni és több szempontból megvizsgálni a kérdést. Lássuk, mire érdemes figyelnünk a vízgyűjtővel kapcsolatban!

  • . Fontos, hogy az esővíz át legyen szűrve, így érdemes beszerezni egy jó minőségű szűrőt. Ez az elem nagy szerepet játszik a működésben, hiszen a szennyeződéseket maradéktalanul ki kell szűrni.
  • . A szivattyú optimális működése is hasonlóan jelentős. Ha nem megfelelő szivattyút választunk, akkor nem lesz megfelelő a nyomás a víztartályban, ami könnyen meghibásodáshoz vezethet.

Összefoglalva érdemes minden alkatrészre nagy hangsúlyt fektetni, hiszen ezek együttes működése garantálja a kiváló és hosszú távon hatékony eredményt.

Vízgyűjtőkkel, valamint egyéb bádogos munkákkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, szakértő munkatársaink készséggel állnak mindenben rendelkezésére!


Milyen kéménytípusokról beszélhetünk?


kéményépítés Amikor építkezéskor, vagy a ház alaposabb felújításakor sorra kerül a kémény, fontos tisztáznunk néhány szempontot annak érdekében, hogy a kémény a jövőben megfelelően és biztonságosan tudjon teljesíteni.

Milyen kéménytípusokkal találkozhatunk?

A leggyakrabban előforduló kéményfajta az egyhéjú kémény. Ez esetben béleletlen, hagyományos kéményről beszélhetünk. A kémények szinte mindig téglából készülnek, és csak fával való tüzelésre alkalmasak, ellenkező esetben a kondenzvíz, és a savképződés alaposan tönkreteszi ezeket. Minőségük javítása érdekében kéménybélést építenek bele, mely utólag is kivitelezhető, így máris erősebb, többhéjú kéményt kapunk.

A másik két kategória a két- és háromhéjú kémény, melyek már béleltek. Hőszigetelésük és felépítésük igen jó, alkalmazhatóak kazánfűtés esetén is.

Amennyiben magasan képzett szakembert keres kéménye megépítéséhez, a legjobb helyen jár! A részletekért tájékozódjon weboldalamon, vagy keressen a feltüntetett elérhetőségeimen akár már ma!


Miért figyeljünk az ereszcsatorna karbantartására?


ereszcsatorna karbantartás Az őszi, téli időjárás gyakran megviseli az ereszcsatornát, a nem megfelelő helyeken felgyülemlett hó és esővíz olyan károkat okozhat, melyekre csak tavasszal derül fény, és a rossz állapotú ereszcsatorna komoly károkat okozhat a házban.

A csatorna a saját értékének a többszöröséért felelős, az épület egyik legfőbb állagmegóvója. Az épületvizesedések, csöpögések, szivárgások, rozsdásodás komoly problémák okai lehetnek, ezért fontos évente legalább egyszer ellenőrizni az eresz állapotát. Számos intő jele van annak, hogy az ereszcsatorna felújításra szorul.

A három leggyakoribb probléma az eltömődés, a szivárgás és a kiköpő hiánya. Ha azt látjuk, hogy rozsdás, csöpög, szivárog az ereszcsatorna vagy a lefolyócső az illesztések mentén, illetve ha vizesedik a házunk fala, lábazata, a javítást ne halogassuk tovább. Az eresz karbantartásával sok egyéb - így a homlokzatot, lábazatot, nyílászárókat érintő - felújítástól kímélhetjük meg magunkat.

Ha Ön is megfelelően funkcionáló ereszcsatornát szeretne, bátran keresse szakembereinket!


Miért kell karbantartani rendszeresen a tetőt?


A tető felújítás, karbantartás menete A tető rendszeres, jó működéséhez évenkénti karbantartás, és esetleges tető felújítás szükséges. Soha nem szabad ezt a folyamatot elhanyagolni, mert abból a későbbiekben nagyobb problémák is adódhatnak.

A tető felújítás, karbantartás menete

Első lépésként érdemes minden évben leellenőriznünk a tető állapotát, hogy az adott év milyen károkat okozott, és azokat még időben orvosoljuk. Ha el van hanyagolva a tető, jelentősen lerövidül az élettartama, a pénzügyi kiadásokról már nem is beszélve. Figyelni kell az épülethez közel elhelyezkedő fákra, növényzetre is, nem ajánlatos hagyni, hogy ránőjenek az épületre, mert ezek is nagyobb károkat okozhatnak. A leeső levelek például eltömíthetik az ereszcsatornákat, a vápákat és egyéb vízelvezetési utakat, így a felgyülemlett víz gond nélkül beszivároghat a cserepek alá, a lakásunkba, a szobákba, az állandó nedvességtartalom pedig gombásodást és penészesedést idézhet elő, mely egészségügyileg károsan hat az emberre.

Ha a tető felújítás ideje eljött, ne várjon tovább! Lépjen velünk kapcsolatba!


Tetőszerkezet típusok


Tetőszerkezet típusok A bádogosok a tetőszerkezeteket többféle szempont szerint csoportosítják, de az első és talán a legszembeötlőbb szempont az a tetősíkok vízszintessel bezárt szöge, illetve hajlásszöge.

Eszerint a szempont szerint megkülönböztetünk lapos tetőket, melyeknek a hajlásszöge csupán 1-2 fok, ami leginkább a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges.

A másik nagyobb csoportba tartoznak a magastetők, melyen belül megkülönböztetünk alacsony hajlásszögű magastetőt, ennek hajlásszöge általában 10-15 fokig terjed, illetve a hagyományos értelemben vett magastetőket. Fontos tudni, hogy az alacsony hajlásszögű magastetőket általában ipari épületekhez használják, és gyakran készülnek acél, illetve vasbeton szerkezettel, ezzel szemben a magastetőket inkább úgymond civil, vagyis lakó és közösségi épületek építésénél használják, és általában faszerkezettel készülnek.

A magastetők további csoportokra bonthatók a tetőgeometria és a teherhordó rendszer szerint. Tetőgeometria szerint rengeteg féle tetőt felsorolhatunk, például nyeregtető, oromzatos kontytető, toronytető, sátortető stb. Továbbá meg kell említenünk az íves felületeket, melyek közé sorolhatjuk többek között a kúptetőket, gömbkupolát.

Bármilyen típusú tetőt is válasszon, egy jó bádogos elengedhetetlen a munkálatokhoz. Amennyiben precíz és pontos munkára van szüksége, forduljon hozzám bizalommal!Viharkárokra is van megoldás!


tető Egy ház tetőszerkezete, illetve annak épsége az első számú követelmény egy komfortos és biztonságos otthon kialakításához. Habár a tető épségével viszonylag ritkán kell törődnünk, azért megesik, hogy az megrongálódik, és ilyenkor ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak, és valljuk be, annál kevés ijesztőbb dolog van, amikor a szobát egyszer csak elönti az esővíz.

A tetőben egyik percről tehet kárt egy hirtelen jött, nagy erősségű vihar. Amennyiben a tető már nincs jó állapotban, úgy a viharnak is könnyebb dolga van. Egy-egy elmozdult cserép, meglazult tégla, elöregedett tetőszerkezet, egy kidőlt fa elég ahhoz, hogy az addig stabilnak tűnő tető egy csapásra lakhatatlanná vagy diszkomfortossá teheti a lakást. Ilyenkor szakszerű és gyors segítséggel orvosolható a probléma. Ezt a segítséget egy tapasztalt bádogos tudja Önnek megadni.

Forduljon hozzám bizalommal és vegye igénybe szakmai segítségemet akkor is, ha vihar okozta károk helyreállításáról van szó! Megadott elérhetőségeimen érdeklődhet a részletekről!Ácsmunkával az igazi gyerekkorért


ács Kerti házikót szeretne gyermekének, de nincs rá ideje? Szívesen felépítené, de nem tudja, hogyan lásson hozzá?

Minden kisgyerek álma egy olyan saját zug, ahová bármikor elbújhat játszani a barátaival, vagy akár egyedül is. Szülőként szívesen megadunk mindent csemetéinknek, de bizony, van olyan feladat, amihez jól jön egy szakértő ács keze munkája. Ilyen egy kerti házikó is, amely nemcsak gyermekének lehet biztonságos játszóház, de ha minőségi ács keze alatt épül, akár még unokái is élvezhetik a remekül megépített kerti házikó oltalmát.

Amiért érdemes minket választania:
Elkészült munkáink hosszú távon részesei lehetnek gyermekei életének.
Kisvállalkozóként kiemelten figyelünk ügyfeleink igényeire, hiszen számunkra a vevői elégedettség a legfontosabb.
A kerti játszóház felépítésénél nemcsak az ácsmunka, a bádogos munka is fontos, ám mi mindkettővel szolgálhatunk, így a tetőfedés is egy kalap alatt megoldódik.
Amennyiben Ön is szeretné csemetéje gyerekkorát vidámabbá tenni, keressen minket bizalommal!


Milyen cserepet válasszunk a tetőfedéshez?


Milyen cserepet válasszunk a tetőfedéshez? Hazánkban az egyik leggyakoribb tetőfedő anyag a cserép. Ebből kifolyólag az új házak építésénél vagy a régiek újrafedésénél is ez szokott dominálni. A tetőfedés azonban nem kis anyagi megterhelést jelent, ezért érdemes alaposan mérlegelni, hogy milyen típusú cserepet választunk.

1. Az égetett agyag cserép Ez természetes alapanyagból készült, környezetbarát építőanyag. Az égetett cserepet vályog, illetve agyag alkotja, ezt vízzel keverik, valamint levegővel szárítják, és gázzal égetik ki. Előnye, hogy hosszú élettartammal rendelkezik és gazdaságos megoldást jelent. Esetében nagyobb súllyal kell számolni, amiből kifolyólag masszívabb tetőszerkezettel kell kalkulálni.

2. A betoncserép A betoncserép az elmúlt évtizedben lett igazán népszerű. Előnye, hogy rendkívül precíz méretpontossággal számolhatunk az esetében, továbbá kevés vizet vesz fel, ami kiváló fagyállóságról tanúskodik. Felrakásuk könnyedén megoldható, nem beszélve a javításukról sem. Mozgatásuk azonban némileg nehezebben kivitelezhető.

Ha Ön is egy profi tetőfedőt keres, akkor a legjobb helyen jár! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken!Az ereszcsatorna kivitelezéséről bővebben

Az ereszcsatorna kivitelezéséről bővebben

Az ereszcsatorna rendszer feladata az, hogy az esővizet és a hóolvadékot maradéktalanul elvezesse. Ha az ereszcsatorna nem funkcionál tökéletesen, az beázásokhoz vezethet a házfalon, a homlokzaton, de súlyosabb esetben az alapzat megsüllyedésével is szembe kell nézni.

Hogyan biztosíthatjuk, hogy az ereszcsatorna maradéktalanul ellássa a feladatát? A gondos tervezés és a körültekintő kivitelezés fontos, egy profi és megbízható bádogos munka ilyen eredményre vezet. A minőségi alapanyagoknál, a pontos méretezésnél és a kiegészítők illeszthetőségénél, szerelhetőségénél kezdődik minden.

A kivitelezés nem kevésbé fontos. Ideális esetben az ereszcsatorna rendszert az építkezés folyamán, a tető felhelyezése előtt kell felszerelni. Azonban némelyik bádogos megcseréli a sorrendet, ebben az esetben figyelni kell arra, hogy a fedés takarjon a csatornára és az eresz lejtése 2-3%-os legyen. Csak így valósul meg az, hogy a víz nem folyik se túl gyorsan, se túl lassan.

Olyan ereszcsatornát szeretne, ami sokáig kitart, tökéletesen ellátja funkcióját és megbízható? Önnek kiváló bádogos munkára van szüksége, hívjon minket bizalommal!Megbízható bádogos munka egész évben!

Megbízható bádogos munka egész évben!

Egy tető bármikor megsérülhet, megadhatja magát, és a kár mértéke is nagyon különböző lehet, nemcsak keletkezésének az időpontja. Lehet, hogy egy kiadós őszi esőzéssel nem bír az elöregedett tető, lehet, hogy a téli hó súlya alatt megadja magát vagy egy nyári vihar okoz súlyos károkat a tető szerkezetében.

Az ilyen és ehhez hasonló váratlan eseményekre nem lehet felkészülni, az egyetlen, amit tehetünk, hogy igyekszünk orvosolni a keletkezett sérüléseket a tetőn. Az ilyen tevékenység a bádogos munkák körébe tartozik. Egy megbízható bádogos gond nélkül képes felmérni a károkat és megjavítani a hibákat, majd megerősíteni a tetőt, hogy ellenállóbb legyen az időjárás elemi erejével szemben.

Amennyiben Önnek is szüksége van minőségi bádogos munkára, keressen fel bizalommal, és vegye igénybe egy igazán rutinos csapat szolgáltatásait! Több éves tapasztalattal a hátunk mögött, megbízható szakmai tudással és lelkiismeretes munkával minden alkalommal arra törekszünk, hogy a ránk bízott bádogos munka időben és magas színvonalon készüljön el!

Hívjon minket, és kijavítjuk a megrongálódott tetőt Fóton, Gödöllőn és Gyömrőn is!További oldalak: www.akcios-hoszigeteles.hu+36 30 911-87-20

raczattila3@gmail.com

Elérhetőségek