A lapostető hőszigetelése kiemelten fontos!

SzolgáltatásainkReferenciák

A lapostető hőszigetelését nem szabad félvállról venni; nem elég a vízszigetelés, annál valamivel többre van szükség!

A lapostetők gyakoriak az építészetben, mivel egyszerűek és költséghatékonyak, illetve könnyen alkalmazhatóak a legtöbb épület esetében, beleértve a társasházakat, a családi házakat, az irodaházakat és más épületeket. A lapostetők előnyei közé tartozik az alacsonyabb költség, a gyors telepítés, a hosszú élettartam, a vízállóság és a könnyű karbantartás. Emellett a lapostetők hőszigetelése is egyszerűbb, mint a cseréptetők esetében. Akadnak azonban hátrányok is: ez a tetőtípus általában kevésbé tartós, mint a cseréptető, és a hőszigetelési tulajdonságai is gyengébbek – ez utóbbi miatt elengedhetetlen a lapostető hőszigetelésének minél hatékonyabb módját választani, illetve figyelni annak állapotára.

A lapostetők hőszigetelése kiemelten fontos, ha az energiamegtakarítás és a kényelem szempontjából nézzük, ugyanis nagymértékű hőveszteséget okoznak. A hőszigetelés segítségével a meleg levegő az épületben marad, így a fűtési költségek csökkennek, és a belső hőmérséklet is kellemesebb lesz. A lapostetők hőszigetelése a hőveszteségek jelentős csökkentését eredményezheti, mivel a legfelső szint a legmelegebb része az épületnek. Emellett az épület élettartamának növekedéséhez is hozzájárul, mivel csökkenti a páratartalom okozta károsodást és a penész megjelenésének lehetőségét is minimalizálja – feltéve, hogy a falak szigetelése is megoldott.

A leggyakoribb megoldás a lapostetők hőszigetelésére a habszigetelés, ami általában polisztirol habbal történik; ez egy könnyű, de nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyag. Cégünk is ezt a szigeteléstípust alkalmazza, méghozzá „nagy sikerrel”, ezért, ha lapostető hőszigetelésére lenne szükség, Önnek is érdemes hozzánk fordulnia!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a lapostetők hőszigetelésével kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!