Az épületbádogos feladatai

SzolgáltatásainkReferenciák

Akár építkezésről, akár felújításról van szó, az épületbádogosnak mindig akad elvégzendő munkája. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen feladatokhoz szükséges épületbádogost hívni, pedig mielőtt belekezdenénk a nagyobb munkálatokba, érdemes tudni, nehogy fölösleges köröket kelljen futni.

Az épületbádogosok – nevükből kikövetkeztethetően – bádoggal foglalkoznak, ami vékony vaslemez ón-, vagy cinkbevonattal, bár régen még a bevonat nélküli lemezt is bádognak nevezték. Egy bádogos – eredeti – feladatai közé tartozik a bádoglemez kiegyengetése, szabása, különböző módszerekkel történő formázása, végül az esetlegesen különálló részek egyesítése áthajtással, illetve forrasztással. Manapság egy épületbádogosnak már lényegesen könnyebb dolga van, hiszen a bádog elemek gyártását erre szakosodott cégek végzik, neki „csak” ezek felszerelését, illetve egyesítését kell elvégeznie.

Az épületbádogos tehát alapvetően olyan, bádoglemezből készült épületelemekkel foglalkozik, amelyeket minden házon megtalálhatunk. Ilyen például az ereszcsatorna, amelyből többféle létezik, és az épületbádogosnak mindegyikhez értenie kell, illetve a speciális szerszámok megléte is elengedhetetlen a számára, vagy a párkány, amiből mind a mai napig rengeteg bádogból készült változat van használatban. Ezeken felül meg kell még említeni a lemezfedések, a kémény- és falszegélyek, a lefolyók, a vízgyűjtők, a vápák, a hattyúnyakak, a kiköpők, az oromszegélyek, az ereszszegélyek, a hajlatbádogok, a véglemezek, a szegletdíszek, a tetőkibúvók, a világító ablakok készítését és javítását is.

Cégünk minden, az épületbádogos mesterséghez tartozó feladatot ellát, ennél azonban lényegesen többféle munkálat elvégzése kapcsán is kereshet bennünket. Bármi, ami a tetővel kapcsolatos, a szakterületünkhöz tartozik, munkánkat pedig hosszú évek tapasztalatával végezzük, így Ön is tökéletesen elégedett lesz a végeredménnyel!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és épületbádogosra volna szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!