Milyen a jó tető?

SzolgáltatásainkReferenciák

Napjainkban az időjárás rendkívül szélsőséges, egyik pillanatról a másikra jön egy nagyobb vihar, széllökések és ezek a tetőnk szerkezetét erőteljesen rombolhatják. A jó tető azonban bírja az időjárás kiszámíthatatlanságait, a viharokat, a vizet.

A tetőszerkezet építése előtt végig kell gondolnunk, hogy milyen körülményeknek kell megfelelnie a későbbiekben. Ha az időjárás indokolja, akkor meg kell erősíteni a szerkezeti elemeket, ha tetőtérrel számolunk, akkor is masszívabb konstrukciót kell kialakítanunk és számolnunk kell a szigetelés okozta súlytöbblettel is. A cserép típusának kiválasztásakor mérlegelnünk kell, hogy a ház szerkezete mekkora súlyú tetőt bír el, ettől függően lehet cserép- vagy palatető.

Néhány havonta érdemes szakemberrel megvizsgáltatni a tető állapotát. Szükség van a rendszeres karbantartásra, hogy lássuk, egy-egy vihar milyen súlyos károkat okozott, megrongálódott-e a szerkezet.

Ha szeretné Ön is megvizsgáltatni háza tetőjének állapotát, keressen minket bizalommal! Forduljon hozzánk tetőfedő munkáival!