Milyen cserepet válasszunk a tetőfedéshez?

SzolgáltatásainkReferenciák

Hazánkban az egyik leggyakoribb tetőfedő anyag a cserép. Ebből kifolyólag az új házak építésénél vagy a régiek újrafedésénél is ez szokott dominálni. A tetőfedés azonban nem kis anyagi megterhelést jelent, ezért érdemes alaposan mérlegelni, hogy milyen típusú cserepet választunk.

1. Az égetett agyag cserép Ez természetes alapanyagból készült, környezetbarát építőanyag. Az égetett cserepet vályog, illetve agyag alkotja, ezt vízzel keverik, valamint levegővel szárítják, és gázzal égetik ki. Előnye, hogy hosszú élettartammal rendelkezik és gazdaságos megoldást jelent. Esetében nagyobb súllyal kell számolni, amiből kifolyólag masszívabb tetőszerkezettel kell kalkulálni.

2. A betoncserép A betoncserép az elmúlt évtizedben lett igazán népszerű. Előnye, hogy rendkívül precíz méretpontossággal számolhatunk az esetében, továbbá kevés vizet vesz fel, ami kiváló fagyállóságról tanúskodik. Felrakásuk könnyedén megoldható, nem beszélve a javításukról sem. Mozgatásuk azonban némileg nehezebben kivitelezhető.

Ha Ön is egy profi tetőfedőt keres, akkor a legjobb helyen jár! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken!