Tetőszerkezet típusok

SzolgáltatásainkReferenciák

A bádogosok a tetőszerkezeteket többféle szempont szerint csoportosítják, de az első és talán a legszembeötlőbb szempont az a tetősíkok vízszintessel bezárt szöge, illetve hajlásszöge.

Eszerint a szempont szerint megkülönböztetünk lapos tetőket, melyeknek a hajlásszöge csupán 1-2 fok, ami leginkább a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges.

A másik nagyobb csoportba tartoznak a magastetők, melyen belül megkülönböztetünk alacsony hajlásszögű magastetőt, ennek hajlásszöge általában 10-15 fokig terjed, illetve a hagyományos értelemben vett magastetőket. Fontos tudni, hogy az alacsony hajlásszögű magastetőket általában ipari épületekhez használják, és gyakran készülnek acél, illetve vasbeton szerkezettel, ezzel szemben a magastetőket inkább úgymond civil, vagyis lakó és közösségi épületek építésénél használják, és általában faszerkezettel készülnek.

A magastetők további csoportokra bonthatók a tetőgeometria és a teherhordó rendszer szerint. Tetőgeometria szerint rengeteg féle tetőt felsorolhatunk, például nyeregtető, oromzatos kontytető, toronytető, sátortető stb. Továbbá meg kell említenünk az íves felületeket, melyek közé sorolhatjuk többek között a kúptetőket, gömbkupolát.

Bármilyen típusú tetőt is válasszon, egy jó bádogos elengedhetetlen a munkálatokhoz. Amennyiben precíz és pontos munkára van szüksége, forduljon hozzám bizalommal!