Facebook

+36 30 911-87-20

1161 Budapest,
Baross u. 42.

raczattila3@gmail.com

Rheinzink lemez tetőfedés: ha valami igazán különlegeset szeretne

Akinek a tetőcserép, vagy a bitumenes zsindely nem megfelelő tetőfedési módszer, ráadásul valami igazán tartósat és különlegeset szeretne a háza tetejére, annak ajánljuk a Rheinzink lemez tetőfedést.

A Rheinzink lemez tetőfedés különlegessége a megjelenéséből adódik: egyszerre modern és hagyományos, hiszen cinklemezzel már századok óta fednek tetőket. A Rheinzink lemez tetőfedés kettős állókorccal kapcsolódik; ez annyit tesz, hogy a tetőfedő lemezek kapcsolódási pontja kiemelkedik a vízfolyás síkjából. Ennek köszönhetően a megjelenése jellegzetes, a tartóssága pedig kiváló, ráadásul tökéletes mind a hagyományos, mind a modern épületek számára.

A Rheinzink lemez tetőfedés emellett gyorsan és költséghatékonyan végezhető el, így komoly alternatívája a más típusú tetőfedési módoknak.

Ha szeretné, hogy a háza hagyományos, mégis modern tetővel büszkélkedhessen, bízzon meg bennünket a munka elvégzésével! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen tőlünk árajánlatot!

Rheinzink lemez tetőfedés

Jó döntés a tetőtér beépítés?

Szeretné hasznosítani otthona tetőteret, de nem biztos benne, hogy érdemes-e erre pénzt és időt áldoznia? A tetőtér beépítésnek pedig számtalan előnye van a gazdaságosabb helykihasználáson túl is.

A beépített tetőtérrel új helyiségekhez, csendhez és egészségesebb körülményekhez is jutnak a tulajdonosok. A tetőtéri szobák előnye, hogy egy tágas erkélynek köszönhetően itt ideálisabb a levegő, tisztább és frissebb tud lenni.

A tetőtér, adottságainál fogva, teret ad a kreatív és egyedi megoldásoknak, ezért garantáltan stílusos és esztétikus lakóteret lehet belőle kialakítani. A tetőtérben ugyan a hagyományostól eltérő szerkezeti kialakítással és az oda vezető lépcsőkkel kell megküzdeni, de cserébe világos, napfényes teret kapunk. A sokakat elrettentő nyári hőség ellen ma már korszerű szigeteléssel, légkondicionálóval és új nyílászárókkal hatékonyan lehet védekezni.

Hívjon bizalommal, hiszen bádogosként vállalok tetőtér beépítést is! Kreativitás és szakszerűség; ez a tökéletes végeredmény záloga!


Minőségi bádogos munkát szeretne? Bízza ránk ablakpárkányait is!

Manapság egyre több olyan rémtörténetet hallunk, hogy egy szakember súlyos összegeket kért el a munkáért, aztán nem végezte el megfelelően. Nincs is kellemetlenebb, mint például egy rossz szigeteléssel küszködni évekig, míg végre megint összegyűjtünk annyi pénzt, hogy megjavíttassuk. Ám az sem jó megoldás, ha valaki egyedül, házilag próbálkozik bádogos munkával úgy, hogy nem ért hozzá - lehet, hogy úgy tűnik, pénzt spórol vele, de ha az ember elrontja, az hosszú távon mindenképpen megbosszulja magát.

Egy rosszul kialakított ablakpárkány nemhogy elvezetné a vizet, de éppen bevezeti a házba, érdemes tehát olyan szakemberre bízni a munkát, akiben megbízhatunk. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, miből áll egy ablakpárkány kiépítésének folyamata, hogy Ön is tudjon rá figyelni!

Az ablakpárkány méretre vágása háztól függően egyedi, egyes falnyílásokhoz enyhén ferdére kell vágni. A párkányvég felhelyezése előtt ajánlott feltenni próbaképp a párkányt, nehogy akkor derüljön ki, hogy rossz a méret. Fontos, hogy a legalább 1 cm-es dőlésszöge legyen az ablakpárkánynak kifelé, hogy el tudja vezetni a vizet - ehhez faéket kell ragasztani a párkány aljára. Ezt követi a purhabozás, a párkány felhelyezése, majd a súlyozás.

Amennyiben fontos Önnek, hogy kiváló szakemberek végezzék a munkát, forduljon hozzánk bizalommal bármilyen bádogos munkával kapcsolatban!

bádogos munka

A bádogos szakma története

A bádogos szakma őse lehet az a szakember, az ókortól kezdve, aki kovácsolással állított elő fémlemez szerkezeteket. Mint minden más szakmára, a bádogos szakmára is hatással volt az ipari forradalom.

A mai értelemben vett bádogos szakma létrejöttét az 1720-as évek végétől datálhatjuk, amikor megjelentek és megkezdték munkájukat az első hengerművek. A bádogos szakma Magyarországra való megérkezését németországi bádogos szakembereknek köszönhetjük, akik hazánkban telepedtek le. Ekkor még a szakmának több területe is volt, készítettek például használati tárgyakat is.

Mára elsősorban az épületbádogos ágazat maradt fent, köszönhetően a 20. század második felében bekövetkezett gyáripari termékek erőteljes terjedésének. A ma ismert bádogos többnyire épületek díszítő elemeit, például szélkakast, és épületszerkezeti elemeket, például csatornát, ablakpárkányt készít.

Minőségi bádogos munkára van szüksége? Forduljon hozzánk, és ne fájjon a feje többé a bádogos munkák miatt!

bádogos szakma

Palatetők javítása, felújítása

A pala a háztető építés egyik leggyakoribb alapanyaga, a mai cseréptetők mellett régen ezzel fedték le a tetők nagy részét, így sok helyen megmaradtak ezek az anyagok. A palát ma már kevésbé preferálják és helyette inkább cserepet alkalmaznak.

A régebben készült palák azbesztet tartalmaznak, így ezeket nem mindegy, hogyan kezeljük a javítás során. A másik gyakori gond a palatetőknél az, hogy a hetvenes és kilencvenes évek között készült tetők hajlásszöge nem lapos, így a vízelvezetés problémát okozhat. A palatetők előnye, hogy bontás nélkül is javíthatóak, így az ilyen gondok is orvosolhatóak gazdaságosan és költséghatékonyan.

Akár az egész tető felújítható úgy, hogy a meglévő palára kerül az új tetőfedő anyag. Az egyik ilyen bevált fedőanyag a bitumenes lemez, amit síkpalára néhány nap alatt fel lehet erősíteni és még hófogóra sincsen szükség hozzá, mert a felülete érdes, így nem csúszik meg rajta a hó.

Mindenre van megoldás, keressen bizalommal palatetővel kapcsolatos tetőjavítási, felújítási munkálatokkal is!

tető felújítható

Palatetők javítása, felújítása

A bádogos szakmának, csakúgy, mint minden foglalkozásnak, megvannak a maga szakszavai és kifejezései, melyek egy szakavatatlan személy számára gyakran értelmezhetetlenek. Alábbi kis cikkünkben segítünk eligazodni a fogalmak között, hogy tudja, mire is lenne pontosan szüksége otthonában:

  • - Hattyúnyak - Az esővíz elvezetésére szolgáló eresz része, mely az ideális irányba való elvezetést hivatott szolgálni.
  • - Kiköpő - Szintén az eresz részét képezi, ez felel a víz elvezetésére egy adott helyre.
  • - Oromszegély - A tetőszerkezet sarkaiba helyezett lemez, mely a vízszigetelést hivatott szolgálni.
  • - Vápa - A tető szerkezetében lévő törések/szögek/hajlatok kialakításánál alkalmazott szerkezet.
  • - Hajlatbádog - Hajlatok kialakítása tetők esetében, lemezek felhasználásával.

Ha Ön is bővebb információt szeretne kapni a különböző bádogos munkákról, és azok kimeneteléről, illetve megbízható bádogost keres, forduljon hozzánk bizalommal! Készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamennyién!

tető

Cseréptetők javítását is ránk bízhatja!

Ahhoz, hogy tető legyen a fejünk felett, nem elég azt megteremteni és felépíteni, de rendszeresen gondját is kell viselni. Ez a cseréptetőkre is igaz.

Mint minden tetőfedő anyagon, idővel a cseréptetőn is megmutatkoznak a múló idő nyomai, de nem csupán az öregedés kezdheti ki a cserepek épségét, hanem a környezet is. Előfordulhat, hogy egy nagyobb vihar megtépázza a cserepeket, így a tető foghíjassá válik, az egyes elemek megrongálódhatnak. A keményebb fagyok alkalmával a hideg is rombolóan hat a cseréptetőre, hiszen kifagynak a cserepek.

Általánosságban elmondható, hogy a cseréptetőt 15-20 évenként ajánlott újrarakatni, mert ekkorra már veszélyesen elöregednek a cserepek és kialakulhatnak olyan sérülések is a tetőszerkezetben, amelyek nem csupán esztétikai, de biztonsági szempontból is károsak lehetnek. Egy elöregedett cserép már sokkal könnyebben törik, így nem érdemes halogatni a javítást, illetve a teljes átrakást, mert idővel csak még többet kell majd költeni a tetőre.

Keressen fel bizalommal és bízza rám cseréptetője javítását, de akár a teljes átrakást is! Tetőfedő munkák tapasztalt szakembertől: gyors, precíz munka és ép tetőcserepek!

tető

Óvja meg raktárát a nedvesedéstől!

A beázás minden tekintetben jelentős kihívást jelent számunkra, legyen szó otthonunkról, munkahelyünkről, vagy akár raktárunkról. Ennek leggyakoribb oka a sérült, vagy elöregedetett tetőszerkezet, melynek javítása profi bádogos szakember segítségét igényli.

A beázás a raktárakban és a bennük tárolt árukban is jelentős kárt okozhat. Tegyük fel, hogy élelmiszert vagy faárut tárolunk. A falak nedvesedésével olyan környezet jöhet létre, amely különböző penészgomba és egyéb élősködő fajok elszaporodásához vezethet. A gomba spórák és a különböző szaporító képletek a levegőben igen egyszerűen terjedhetnek, befertőzve ezzel a raktárban tárolt termékeket. Az áruk befertőződhetnek ezekkel az organizmusokkal, melyek különböző mérgező anyagokat bocsájthatnak környezetükbe, ezzel rontva az élelmiszerek minőségét, eladhatóságát. Mindez jelentős anyagi kárt okozhat az ingatlan állapotát, és az áruk minőségét tekintve is.

Ha bizonytalan raktára tetőszerkezetének épségében, forduljon hozzám bizalommal, és előzze meg a károkat szakszerű bádogos munkával!

tető

Tetőjavítás: a bitumenes zsindelyről

A tartós, minőségi és esztétikus tetőfedő anyag kiválasztása nem egyszerű. A bitumenes zsindely előnyös választásnak bizonyulhat azok számára, akik modern megoldásokban gondolkodnak.

Ez a tetőfedő anyag többek között üvegfátyolból, cellulózból és bitumenből felépülő anyag. Egyik nagy előnye, hogy rendkívül jól hajlítható, így a szögletek, hajlatok, egyedi formájú tetők esetén is könnyen kezelhető, sok plusz tevékenység és pótanyag felhasználása nélkül kivitelezhető a bádogos munka.

A bitumenes zsindelyeket a leggyakrabban a magas tetők fedéséhez ajánlják. Könnyű tetőfedőanyagról van szó, aminek felrakása minimális porral és hulladékkal jár. A bitumenes zsindelyből kialakított tető hőállósága 130 oC, ez azt jelenti, hogy az UV ellenállása kiemelkedő ennek az anyagnak, de a jéggel szembeni ellenállósága is figyelemre méltó. Továbbá ezzel a tetőfedő anyaggal tudjuk leginkább biztosítani a hatékony hangszigetelést, mivel képes elnyelni a szél, eső és a jég kopogásának hangját is.

Ha szeretne többet megtudni a tetőfedő anyagokról, megbízható bádogos munkára lenne szüksége, keressen bizalommal!

tető

Milyen előnyökkel jár a tetőtér beépítés?

Amikor bővül a család, vagy egyszerűen csak több helyre van szükség, olyankor sokszor komoly gondot okoz, hogy miként is valósítsuk meg ezt a törekvésünket. Pedig a válasz gyakran egyértelmű, és ott van a fejünk felett - a tetőtér beépítés a megoldás!

Milyen előnyöket élvezhetünk, ha tetőtér beépítés mellett döntünk?

  • Nagyobb lakótér. Ha sokan élnek kis helyen, akkor több lehetőség adódik felesleges vitákra is, ezért az egész család közérzetének jót tesz, ha több szoba áll a rendelkezésükre.
  • Több funkció a házban. Amennyiben nem lakószobákkal bővítjük a lakást, úgy a tetőtér beépítés lehetőséget ad arra is, hogy akár otthoni irodát vagy könyvtárszobát rendezzünk be. Azoknak, akik az otthonukból dolgoznak, ez rendkívül hasznos megoldás lehet.
  • Akát több generáció egy helyen. A tetőtér beépítéssel lehetőség nyílhat arra is, hogy két külön háztartást alakítsunk ki egy lakáson belül, így senki sem zavarja a másikat, hiába mások a generációs szokások.

Szeretne Ön is élni a tetőtér beépítés lehetőségével? Hívjon minket, és segítünk megvalósítani elképzeléseit!

tető

Tegye egyedivé otthonát tetőkibúvóval!

Napjainkban igen népszerű megoldás a tetőtér beépítése. Egy profi bádogos szakember segítségével lakásunk egyik nagy, addig holttere válik hasznossá, akár lakórészként, akár csak tárolóként hasznosítjuk. Minden esetre beépített tetőtérhez tetőkibúvót nem építtetni nagy hiba!

A tetőkibúvó lehetővé teszi a tetőre való könnyű kijutást, így sokkal egyszerűbben elvégezhetők kisebb-nagyobb javítási munkák, pár perc alatt ellenőrizhetjük a tető állapotát és nem okoz majd gondot a tisztítás sem. A tetőkibúvó megkönnyíti a kéményseprők dolgát is, illetve az esetleges kéményjavítási munkálatokat. Mindezek mellett egy tetőkibúvó sokkal több fényt enged be otthonunkba, mint homlokzati társai, ezért nagyon népszerű a világos lakást kedvelők között. A minőségi tetőkibúvó jól szigetel, nem kell számolni hőveszteséggel.

Ha szeretne többet megtudni a tetőtér beépítésének praktikus megoldásairól, keressen minket bizalommal! Kérje bátran egyedi ajánlatunkat, biztos lehet benne, hogy nem fog csalódni!

tető

Bízza az ablakpárkányt is a bádogosra!

Számos különféle bádogos munka merülhet fel a ház körül, melyeket jobb szakemberre bízni, hogy tökéletes lehessen a kivitelezés. Ezek közül az egyik nem más, mint az ablakpárkányok elkészítése.

Az ablakpárkány gyakorlatilag védelmi funkcióval bír, hiszen ez oldja meg, hogy az alatta lévő falszakasz ne ázzon át a különféle csapadékoknak köszönhetően. Éppen ezért fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen, hiszen csak így tudja igazán betölteni a szerepét, valamint az sem mellőzhető szempont, hogy hogyan is fest a végeredmény, főleg, ha lakóházakról van szó. A bádogos munkák során a profi szakember odafigyel minden részletre, hogy aztán olyan megoldást biztosíthasson, amely az adott helyszínen a leginkább megfelel a célnak és megjelenésben is passzol a kívánalmakhoz.

Ha Ön is szeretné, hogy az ablakpárkány tökéletes legyen, forduljon hozzám, és hívjon bádogos munkákhoz! Segítek, hogy tartós és szép kialakítással gazdagodjon az ingatlan, amely sokáig a hasznára lesz!

Bízza az ablakpárkányt is a bádogosra!

Ne búcsúzzon a téltől megfelelő tetőszigetelés nélkül!

A hideg, téli hónapok beköszöntésével tetőnknek a szokásosnál is többet ki kell bírnia. A kemény, fagyos időjárás és a sűrű hóesés egyaránt megedzi tetőnket, így fontos, hogy a tavasz közeledtével tető felújítási munkálatokat végeztessünk, ha szükségesek.

Cégünk teljes körű tető felújítással foglalkozik. A munkálatok során figyelünk a tetők megfelelő szigetelésére, illetve arra, hogy szükség esetén új szigetelést készítsünk a legmodernebb technológiák segítségével. Emellett profi ácsmunkákat is végzünk, amennyiben a tető állapota ezt megkívánja.

A tél alatt meggyengült tetőszerkezet könnyen azt eredményezheti, hogy nem fog költséghatékonyan működni, több meleget fog kiengedni, esetleg pont a hideg levegő fogja jobban átjárni. A télen keletkezett problémák tartósan megmaradhatnak, így fontos, hogy minél előbb tető felújítást végezzünk!

Bátran vegye fel cégünkkel a kapcsolatot, mi a legprecízebb és legmodernebb technológiával bármilyen tető felújítási munkálatot gyorsan elvégzünk!

Ne búcsúzzon a téltől megfelelő tetőszigetelés nélkül!

Építkezni szeretne az új évben?

Sokan a házépítést az új esztendőhöz kötik, hiszen úgy érzik, hogy ekkor új lehetőségek nyílnak az életben. Érdemes az építkezési munkálatokat már kora tavasszal megkezdeni, így attól függően, hogy milyen szerkezeti konstrukciót választunk, akár már nyáron költözhetővé válhat a ház. Természetesen ahhoz, hogy a kivitelezés problémamentes és tökéletes legyen, érdemes a tetőfedést profi szakemberekre bízni!

A tetőfedési munkálatok ugyanis jelentősen eltérnek a ház alapzatának vagy szerkezetének felhúzásától. Ha a tetőfedés során egyetlen apró hiba is keletkezik, a tető instabillá és veszélyessé válthat, ráadásul időtállósága is csorbulhat.

A tetőfedés egy igen összetett folyamat, mely sokban függ a kiválasztott tető típusától, az adott időjárástól és sok más befolyásoló tényezőtől is. A legideálisabb, ha a tetőfedést késő tavaszra vagy kora nyárra időzítjük, így nem kell tartani az esetleges elázásoktól vagy késlekedésektől.

Ha Ön is profi szakembereket keres tetőfedésre, forduljon hozzánk bizalommal!

Építkezni szeretne az új évben?

Budapesten van szüksége profi bádogosra? Jó helyen jár!

Legyen szó bármilyen épületről, a tetők és a hozzájuk tartozó ereszcsatornák a legfontosabb részeiknek számítanak, ezért nem véletlen, hogy ha bármelyikkel kapcsolatban probléma adódik, az ingatlantulajdonosok azonnal megoldást szeretnének találni a hiba megszüntetésére. Ha Ön a fővárosban lakik, és a téli időszak után azt tapasztalta, hogy probléma van a tetővel, vagy az ereszcsatornákkal, forduljon bizalommal bádogos csapatunkhoz!

A bádogos munkák terén nem ismerünk lehetetlent, a magas színvonal biztosítása mellett igyekszünk minden fővárosinak segítő kezet nyújtani. Bádogos munkáink a 15., 16. és 17. kerületekben is elérhetőek. Mivel itt a tavasz, nem csak akkor veheti igénybe szolgáltatásainkat, ha már bekövetkezett a baj, hanem ellenőriztetheti is velünk a tetőszerkezetet, vagy az ereszcsatornákat, így akár jelentős összegeket is megspórolhat, hiszen egy kisebb javítás még mindig olcsóbb, mint a komplett csere!

Ha további kérdése lenne bádogos munkáinkkal, vagy árainkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Budapesten van szüksége profi bádogosra? Jó helyen jár!

+36 30 911-87-20

raczattila3@gmail.com

Elérhetőségek